Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Du utvecklar dina kunskaper i teknik, fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer. Du lär dig att se sambanden mellan de olika delarna när teknik utvecklas och förstå hur teknikutveckling sker i samhället. Du studerar både befintlig teknik och utvecklingen av ny teknik.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.se

OM SKOLAN

Välkommen till Fridegårdsgymnasiet!
Hos oss får du undervisning med kvalitet och studiero för att lyckas med dina studier. Här träffar du engagerade lärare som bryr sig om dig och din utbildning. Du får vara med och påverka innehållet och arbetet i skolan, samtidigt som du får ta ett stort ansvar för dina studier.

”Våra styrkor är att vi är kunniga & engagerade, skapar trivsel, trygghet & goda relationer”

Våra elever säger:
– Det är skön stämning i skolan och man känner sig välkommen.
– Lärarna är engagerade och bryr sig om dig.


Läs mer på fridegårdsgymnasiet.se

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen teknikvetenskap ska ge kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Den ska fördjupa kunskaper om teknik, matematik och fysik.

Exempel på yrkesutgångar

Högskoleförberedande program har inga exempel på yrkesutgångar.

111 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från