Estetiska programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan. Du utvecklar dina kunskaper om estetiska uttrycksformer. Du lär dig om människan i samtiden, historien och världen utifrån olika perspektiv. Du får arbeta med att skapa, uppleva och tolka konst och kultur samt träna det estetiska hantverket. Fokus i utbildningen är kreativitet, nyfikenhet, kommunikation, samspel, eget skapande och framförande.

Skolorna kan välja att ha färdighetsprov som användas i antagningen till gymnasiet. Det är inget krav att elever ska ha gjort färdighetsprov för att vara med i antagningen men det kan vara en fördel i konkurrensen med övriga sökande. Elever som inte har gjort färdighetsprov prövas endast på sina betyg.

Kallelse till färdighetsprov skickas automatiskt till sökande elever då gymnasievalet stänger för elev inför preliminärantagningen. Nytillkomna sökande under våren kallas i maj efter sista ansökningsdag till utbildning med färdighetsprov.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.se

OM SKOLAN

CyberGymnasiet Stockholm har ännu inte kompletterat med egen information om sin utbildning.

Färdighetsprov

Provpoäng: 0-320

Antagningsprov:
Antagningsprovet innehåller två delar. Del 1 förbereds innan ankomst och del 2 testar musikaliska färdigheter på plats. 

Del 1.
Eleven sjunger/spelar upp en väl förberedd låt som framförs inför lärare. Sökande ansvarar för noter alternativt bakgrund att sjunga/spela till. Om framförandet kräver ackompanjemang av lärare skall noter/kompskiss skickas till mattias.holmlund@cybergymnasiet.se minst en vecka innan provtillfället.


Del 2.
Lärare gör en uppskattning av den sökandes musikaliska färdigheter. Detta görs i huvudsak med hjälp av olika rytm-, gehör-, notkunskap/kompskiss-, härm- och samspelsövningar. 

 

Kontaktperson på ES Musik
Mattias Holmlund – mattias.holmlund@cybergymnasiet.se

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen musik ska ge fördjupade kunskaper i musik från olika tider och kulturer. Den ska utveckla elevernas musikutövande och konstnärliga skapande samt förmåga att uppleva och tolka musik ur olika perspektiv. Inriktningen ska ge möjlighet att fokusera på något musikområde.

Exempel på yrkesutgångar

Högskoleförberedande program har inga exempel på yrkesutgångar.

228 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från