Hotell- och turismprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet. Du lär dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation och ekonomi, och om människors behov, traditioner och förväntningar på service samt om hållbar utveckling inom turismen. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.se

 

OM SKOLAN

Internationella hotell och restaurangskolan erbjuder två yrkesutbildningar. Restaurang- och livsmedels-, och Hotell- och turismprogrammen är yrkesförberedande. Det betyder att du får en yrkesexamen och kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Eftersom hotell- och restaurangyrket är ganska likt oavsett land ligger världen framför dina fötter. Eller så väljer du att läsa vidare på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen hotell och konferens ska ge kunskaper för arbete inom ett hotells olika avdelningar och inom konferensverksamhet. Den ska ge fördjupade kunskaper i service och bemötande samt förmåga att organisera, planera och genomföra möten och evenemang. Inriktningen kan till exempel leda till arbete i reception samt med våningsservice, konferens, mässor och evenemang och försäljning.

Exempel på yrkesutgångar

Bokning, Konferens, Reception, Våningsservice

33 utbildningar

 • Hotell- och turismprogrammet (Lärling)

  Carl Wahren Gymnasium, Norrtälje

  Inriktningar som går att önska med start år 2Hotell och konferens, lärling Turism och resor, lärling

 • Hotell- och turismprogrammetHotell och konferens

  Leksands gymnasium, LeksandExtern skola

 • Hotell- och turismprogrammetHotell och konferens, lärling

  Leksands gymnasium, LeksandExtern skola

 • Hotell- och turismprogrammetTurism och resor, särskild variant (riksrekryterande)

  Malung-Sälens gymnasieskola, MalungExtern skola

 • Hotell- och turismprogrammet

  Nyköping Strand Utbildn.center, NyköpingExtern skola

  Inriktningar som går att önska med start år 2Hotell och konferens Turism och resor

karta-google
minuters restid från