Hur fungerar reservantagningen?

Antagning / 13 juli 2021

31949603 Leende Elever Med Olika Etnicitet Pa Skolgard Under

Reservantagningen startar den 3 augusti och hanteras av Gymnasieantagningen fram till och med att gymnasieskolorna tar över den 16 augusti.

Resultat av reservantagning visas för elev i Indra två gånger i augusti. Se viktiga datum här.

Efter den första reservantagningen får du som sökande möjlighet att svara på ditt besked. Efter den första reservantagningen görs en andra omgång.Tacka inte nej till en antagen plats utan att först kontakta din studie- och yrksevägledare eller oss på gymnasieantagningen!

Du som är med i reservantagningen loggar in i Indra för att se resultat och lämna svar.

Reservantagningen lämnas över till gymnasieskolorna den 16 augusti. Reservantagningen sker utifrån sökandes meritvärde och utifrån reservlistan i Indra fram till och med första veckan i september.

Om du fortfarande är reserv när uppropet har varit kontaktar gymnasieskolan eleven och behöver ett svar omgående om man vill tacka ja till reservplatsen eller inte.

För dig som gjort ett sent val erbjuds plats först när alla reserver har tillfrågats.

Läs hur du svarar på ditt besked här

Läs mer om reservantagningen här

Kategorier: Elev, Antagning