warning image

Personal: Vi har i nuläget ett fel i Indra analys där de defaultvalda analystillfällena visar fel siffror. Välj därför aktivt det analystillfälle du vill titta på när du gör ditt urval i analysen. Vi har i nuläget ingen prognos när felet kommer vara åtgärdat. Vid frågor mejla gymnasieantagningen@storsthlm.se

Vad händer med Indralyftet?

Nyheter / 25 september 2023

Niklas Besk (2)

Vi har tidigare berättat att vi håller på att förbättra Indras funktionalitet.  Nu har vi ställt några frågor till Niklas Andersson, systemförvaltare, om hur det går.

Vad händer nu och den närmaste tiden i Indra 3-lyftet?

- Just nu programmerar vår leverantör Consid grunderna. Vi på kansliet kommer tillsammans med vår leverantör att genomföra acceptanstester och därmed säkerställa att alla funktioner fungerar som förväntat. Ni som användare kommer att få information i god tid innan vi har något att visa er.

När ska det bli klart?

- Målet är att lyftet ska vara sjösatt i slutet av mars 2024.

Hur kommer vi märka skillnad efter det?

- Gränssnittet kommer att förändras. Menyer kommer att förändras men med igenkänning. Popup-fönster, som till exempel elevkortet, kommer att visas i nya flikar i stället. När du utför vissa uppgifter kommer det att gå snabbare att ladda olika vyer.

Var hittar man mer information om det löpande arbetet framåt?

- I nyhetsbrevet och på vår webb. Indra-manualen kommer att löpande uppdateras med nya förklaringar, men antagningsprocessen i sig kommer att vara densamma.

Lite kort – påminn oss om vad och varför vi gör detta lyft?

-Främst för att systemet är byggt på gamla principer, alltså gammal utvecklingsteknik. När vi nu nyutvecklar behöver vi göra det för att skapa överblick för utvecklarna. Mycket är lappat och lagat i det gamla, många av svarstiderna är väldigt långsamma så nu vill man snabba upp det.

Ny utvecklingsteknik behöver byggas i ny kod men med samma funktionalitet. Man behöver minska risken för buggar.  Förvaltningen kommer därmed bli lättare och enklare att genomföra förändringar.

- På köpet får vi även ett nytt gränssnitt, alltså enligt standard så som man bygger idag, den blir även responsiv, layouten följer alltså med oavsett vilken skärmstorlek eller enhet man använder.  Vi förändrar ingen funktion, vi bygger om hur den utförs i bakgrunden. Utseendet förändras men inte själva funktionen, säger Niklas.

Kategorier: Personal, Nyheter
Visa cookie-information