Program och skolor inom eller utanför regionen

Valet Inom Storsthlm är förvalt, det betyder att du automatiskt söker efter utbildningar inom Stockholms län, Gnesta och Håbo.

Vill du istället söka efter utbildningar utanför dessa områden gör du såhär:

  • Klicka på Utanför Storsthlm i sökfältet.
  • Du får upp en lista på vissa utbildningar utanför Stockholms län, Gnesta och Håbo.

Söka en utbildning utanför regionen

Många utbildningar utanför regionen är inlagda, så som riksrekryterande utbildningar i hela Sverige och utbildningar i Nyköping och Uppsala. Om utbildningen du vill söka inte finns med kan du själv lägga till utbildningen.

Kontrollera med den gymnasieskola som du vill söka till ifall det räcker med ansökan via ansökningswebben. Ibland vill skolorna även att du fyller i blanketter som du själv måste skicka in till skolan.

  • Logga in i Indra och klicka på förstoringsglaset i sökrutan så att du kommer till sökportalen.
  • Aktivera Utanför Storsthlm och Alla.
Därefter söker du och filtrerar för att hitta dina val. Om den utbildningen du vill lägga till inte finns registrerad söker du tills du inte får någon träff, och då kommer (endast i inloggat läge för elev) en ruta upp med möjlighet att lägga in val förutom de som finns inlagda.
Klicka på Lägg till utbildning utanför regionen.  Innan du lägger till och söker en utbildning utanför regionen är det viktigt att du har kollat att den skolan du vill söka har utbildningen du är intresserad av.
Visa cookie-information