1. Så får du en inloggning
Dina inloggningsuppgifter skickas hem till dig med post i början av året. Inloggningsuppgifterna är ditt personnummer och ett lösenord som du får av oss. Alla elever som är folkbokförda i Stockholms län, Gnesta och Håbo får inloggningsuppgifter från oss.
2. Logga in första gången
Du gör din ansökan på ansökningswebben. Klicka på "Logga in i Indra" i menyn för att komma dit. Använd ditt personnummer och lösenordet som du fått hemskickat. Första gången du loggar in behöver du byta lösenord och kontrollera att din mejladress och andra uppgifter är korrekta. Se till att använda en mejladress som du kan komma åt även efter att skolan slutar i juni.
3. Dags att söka!
Nu är det dags att göra din ansökan! Du hittar olika utbildningar genom att använda sökfunktionen längst upp på din inloggningssida eller genom att klicka dig fram i programutbudet i Indra.
Hitta program, inriktningar och skolor i programutbudet
Här kan du läsa mer om hur du hittar utbildningar utanför länet.
Det är viktigt att du tänker på ordningen på dina val! Den utbildning du allra helst vill gå ska vara först i din ansökan. Den utbildning du vill gå näst mest ska vara som val 2, och så vidare. Du kan bara bli antagen till ett av dina val, och alla val under den utbildning du kommer in på stryks automatiskt. Så se till att lägga de utbildningar du verkligen vill gå högst upp i din ansökan!
4. Gör ändringar i din ansökan
Ansökningswebben är öppen i två perioder. Under omvalsperioden kan du göra ändringar i din ansökan, lägga till eller ta bort val. Det är viktigt att din ansökan är genomtänkt och klar när ansökningswebben stänger i maj, så kom ihåg att hålla koll på sista ansökningsdagen!
5. Svara på ditt antagningsbesked
Genom att logga in på ansökningswebben kan du ta del av ditt antagningsbesked. Du kan bara bli antagen till en utbildning, och om du har blivit antagen till ditt första val behöver du inte svara på beskedet. Vid reservantagningen prövas du på utbildningar där du står som reserv, så det är viktigt att du svarar på beskedet om du inte vill stå kvar som reserv.
Det är viktigt att du aldrig avstår från ett val som du har blivit antagen till utan att prata med din studie- och yrkesvägledare eller oss på Gymnasieantagningen. Då riskerar du att bli helt utan en plats.