Hämtat från: Utbildningsutbud (clickhelp.co)

Behörighet: Organisation och utbildningsutbud

I vyn Utbildningsutbud lägger skolorna upp och gör inställningar för de utbildningar de planerar att erbjuda kommande läsår. En skola kan endast lägga upp de program som den har giltigt utbildningstillstånd för. När elevernas ansökningsperiod startar ska skolans utbildningsutbud inklusive platser vara registrerat, kontrollerat och publicerat. Det är endast utbildningar med registrerade utbildningsplatser som visas och är sökbara då gymnasievalet öppnar. Efter det går det inte att ändra utbildningar, då måste hela utbildningen läggas ner och en ny läggas upp.

För yrkesintroduktion anges om programmet ges för enskild eller för grupp. Ett (G) indikerar att yrkesintroduktionsprogrammet är utformat för grupp av elever. Ett (I) Indikerar att det är utformat för enskild elev. Yrkesintroduktionsprogram utformade för enskilda elever betecknas också med att deras studievägskoder slutar på fe (för enskild) och att det i benämningen anges att de är utformade för enskild elev. se exempel nedan.

Öppna en skolas utbildningsutbud

1. Gå till Utbildningar>Utbildningsutbud.
  2. Välj utbildningsår, kommun och skola, varpå skolans föregående års utbildningar visas, platserna är noll och utbildningarna är inte publicerade.
  3. Välj ikonen Utbildningskort för detaljerad information om respektive utbildning.
  4. Välj Kolumner för att lägga till fler kolumner, varpå knappen blir blå och fler kolumnval visas.
  5. Klicka på krysset över en kolumn för att ta bort kolumnen.
  6. Klicka på pilarna för att sortera om kolumnerna.
  7. Välj Återställ för att återställa alla ändringar. Knappen dyker upp efter varje gång ändringar görs.
  8. Välj Exportera för att få ut informationen i en pdf eller Excel-fil. Filen hämtas automatiskt och du får välja var du vill spara den.

Lägg in studievägar

Tänk på att koppla program/inriktning till rätt skolenhet eftersom den informationen är viktig för SCB:s statistik.