• Behörigheter och befattningar

Hämtat från: Befattningar och behörigheter (clickhelp.co)

Här beskriver vi hur befattningar och behörigheter påverkar dina möjligheter att arbeta i Indra.

Den tilldelade behörigheten och befattningen styr vilka menyer du ser, vad du ser i dem och vad du kan göra i dem. Alla användare har grundläggande behörighet, vilket innebär behörighet att läsa i många menyer samt registreringsbehörighet på de egna eleverna. Användarna kan även tilldelas behörighet att utföra särskilda arbetsuppgifter i antagningssystemet.

Tänk på att kontrollera att sidan är uppdaterad med rätt namn och uppgifter.

Befattningar

Rektor på grundskola och grundsärskola Öppna elevkort - ändra på vissa kontaktuppgifter, registrera ny elev, skriva ut lösenord.
Rektor på gymnasieskola och gymnasiesärskola Öppna elevkort - ändra på vissa kontaktuppgifter, exportera antagna elever, klarmarkera antagningen.
Biträdande rektor Öppna elevkort - ändra på vissa kontaktuppgifter på elev (telefonnummer samt e-postadress), registrera ny elev.
Expedition Öppna elevkort - ändra på kontaktuppgifter, registrera ny elev, skriva ut lösenord, Visa ansökan som elev.
SYV Öppna elevkort - ändra på kontaktuppgifter, lägga in M1 och M2 språk, registrera ny elev, skriva ut lösenord, Visa ansökan som elev.
Överlämningsansvarig
Ansvar för överlämningsinformation från avlämnande skola till mottagande skola. Befattning som krävs på mottagande skola: Överlämningsansvarig + SYV, eller Överlämningsansvarig + Rektor.
Förvaltning Antagningsresultat, exportera anta.

Behörigheter

Kommunal grundskola

Elev och betygsimport Öppna elevkort - ändra på vissa kontaktuppgifter, registrera ny elev, skriva ut lösenord.
Justering och kontroll av betyg Öppna elevkort - ändra på vissa kontaktuppgifter, exportera antagna elever, klarmarkera antagningen.
Rättelse av betyg Öppna elevkort - ändra på vissa kontaktuppgifter på elev ( telefonnummer samt e-postadress), registrera ny elev.
Godkännande av rättelser och kompletteringar av betyg under sommaren Öppna elevkort - ändra på kontaktuppgifter, registrera ny elev, skriva ut lösenord, Visa ansökan som elev.
Kontakter och användarkonto Öppna elevkort - ändra på kontaktuppgifter, lägga in M1 och M2 språk, registrera ny elev, skriva ut lösenord, Visa ansökan som elev.

Kommunal gymnasieskola

Återtagna och omgång Gymnasieantagningen ansvarar.
Avgår/tillkommer (antagning) Kontrollera listan Avgår/Tillkommer vid reservantagningen.
Betygskomplettering Registrera kompletterande betyg. Gäller elever som läser på introduktionsprogram.
Dispens i engelska Ta beslut om Dispens engelska.
Estetisk variant Används ej.
Extraval (språk-, instrument-, individuella val)  Registrera språk-, instrument- och individuella val under Utbildningsöversikten.
Färdighetsprov  (endast om skolan har markerats att ha funktionen) Lägga in information på Elevsidan om färdighetsprov, registrera färdighetprovspoäng inför prel- och slutantagningen, uppdatera Indra med information om skolans färdighetsprov, information till elevernas kallelse som skickas ut per automatik, registrera provresultat både till prel- och slutantagning.
Rangordnad antagning  Ligger på Förvaltningsnivå.
Godkännande av rättelser och kompletteringar av betyg under sommaren  Godkänna rättelser under sommaren om rektor inte är på plats.
Uppropstider  Registrera uppropstider.
Kontakter och användarkonton Gymnasieantagningen ansvarar.

Fristående grundskola

Elev och betygsimport
Importera elev och betyg. Filimport är öppen under en begränsad period
Justering och kontroll av betyg Kontrollera och korrigera betyg under vissa perioder