Uppdaterat 2022-09-27

Särskilt behovsunderlag

Avlämnande skola laddar upp blanketten och den sökta huvudmannen tillstyrker eller avstyrker.

Behörighet: Beslut Särskilt Behovsunderlag eller Överlämningsansvarig

För avlämnande skolor

För mottagande skolor

För avlämnande skolor (Särskilt behovsunderlag)

Ladda upp blankett för särskilt behovsunderlag

Hämtat från: Fliken Kontaktuppgifter (clickhelp.co)

Så här gör du:

1. Välj Redigera under rubriken Särskilt behovsunderlag/Särskild behovsprövning.
  2. Kryssa i rutan Har Särskilt behovsunderlag/särskild behovsprövning.
  3. Välj Välj Fil under texten Bifoga blanketter/bilagor.
  4. Välj den fil du vill bifoga.
  5. Välj Spara.

Se beslut

Så här gör du:

1. Gå till elevkortets flik Ansökan, där kan du se om det är Tillstyrkt, Avstyrkt, eller Ej Beslutat.

För mottagande skolor

Hämtat från: Särskilt Behovsstöd (clickhelp.co)

Registrera beslut om tillstyrkande av särskilt behovsunderlag

• Gå till Ansökan>Yttrande/Beslut>Särskilt behovsstöd.
  • Du ser om underlag finns genom att en blå markering syns i kolumnen Bilagor. För att ta del av underlaget klickar du på bilagan i kolumnen, alternativt på den blå ikonen längst till vänster för att öppna elevkortet och fliken Behovsstöd.
  • När ni har tagit del av underlaget fattar ni beslut om eleven tillhör behovsgruppen eller inte, genom att tillstyrka eller avstyrka.
    • Om beslutet är ”Tillstyrkt” tillhör den sökande behovsgruppen för den specifika studievägen och den sökande prövas för antagning utifrån sitt meritvärde om hen tas emot och är behörig i övrigt. Undantag från detta är om det gäller introduktionsprogram för enskild elev. Då måste den sökande även rangordnas för att kunna antas.
    • Om beslutet är ”Avstyrkt” tillhör inte den sökande behovsgruppen för den specifika studievägen och kan inte komma i fråga för antagning. Följden blir densamma om inget beslut fattas alls.